Primul corner  în min.4, prima ratare … aparţine australianului cu nume spaniol Garcia! “Măi să fie, şi-au naturalizat australienii puii imigranţilor şi şi-au făcut echipă mare!”, îmi zic…: “să vezi ce-o să aibe de tras nemţii în primul lor meci la CM!”

Lucrurile nu stau însă deloc aşa: nouarul polonez din echipa Germaniei, Lucas Podolski primeşte o pasă de geniu de la Thomas Müller, şi deschide scorul. Apoi, meciul se încinge: turcul Özil de la nemţi ia un galben din prea mult entuziasm; croatul Culina de la australieni ne convinge de talentul strămoşilor cu un cap “peste”, dar cei care îşi văd de treabă sunt tot slavii din Mannschaft: e rândul lui Miroslav Klose – care face 2-0!

E pauză – şi în loc să mă gândesc la marele absent Michael Ballack, mă uit în grabă pe traseul Germaniei după ce va termina grupa pe primul loc. Cel mai probabil, după o Americă în optimi se va întâlni în sferturi cu Argentina lui Messi. Îmi aduc aminte cât de mult mi-am dorit să văd o finală Bayern-Barcelona… însă geniul lui Mourinho a voit gloria pentru el! Vine el şi spectacolul de clasă – suntem siguri de asta!

Samoanul Tim Cahill e eliminat destul de uşor prin minutul 55 – iar cuvântul de ordine al disciplinatei echipe a Germaniei pare a fi: fără fault, fără accidentări, fără cartonaşe, nu vă forţaţi, avem 2-0, Alles ist in Ordnung!

Însă jucătorii îşi respectă statutul şi  suporterii care au venit de departe: Thomas Müller binemerită golul de 3-0 apoi intră brazilianul Cacau pentru a stabili scorul final – 4-0 pentru nemţi!

În finalul meciului, pentru a demonstra pasiunea pentru sincretism şi toleranţă,  Joachim Löw îl introduce pe conaţionalul său (“der spanierdeutsche”Gomez – pentru a-l acomoda cu atmosfera vuvuzelelor, aşa cum se aud ele din teren.

Pentru marea echipă internaţională a Germaniei, urmează spectacolul cu sârbii din grupe … dar undeva pe traseu, poate vor întâlni Argentina lui Lionel Messi! Să te ţii atuncea, rating :-)!

P.S.: mai ştii, dacă nu se grăbea FRF-ul cu acordarea cetăţeniei unui Max Nicu prea dornic de afirmare şi compromis – poate ne mândream acum şi noi cu un vlăstar daco-roman luptând sub culorile steagului “Rot-Gold-Schwarz”!