E inca inceputul anului, desi primul trimestru mai are un pic la un colt… – ametiti de realitatea crizei, politicienii par sa nu-si mai revina!

Anul 2008, un an deosebit – ultimul al perioadei de avant, a avut o particularitate:  sectorul imobiliar, inca nelovit de criza creditelor,  a fost activ (in linia obisnuita) iar agricultura a inregistrat rezultate foarte bune (calamitatile ne-au ocolit).  Ecuatia reusitei unui an bun, in care Produsul Intern Brut a inregistrat cresteri record pe primele 9 luni! Avantul economic a oferit posibilitatea colectarii unor bani mai multi la buget, a unei stari de confort si relaxare. Pe acest fundal, era greu sa gestionam in liniste victoria unui sezon care se anunta bun. Si asa s-a intamplat:

1. August: Liberalii anunta rezultatele exceptionale. Datorita noua, Tara este azi mai bogata! Se apropie alegerile – votati-ne!

2. Septembrie: Social-Democratii “prind din zbor oportunitatea”: daca Tara este bogata, atunci sa se bucure si Oamenii ei de aceste bogatii – mariti salariile profesorilor cu 50%! Votam in Parlament salarii mai mari?!

3. Luna Octombrie: campania electorala aduce atatea promisiuni din partea partidelor “serioase”, incat radicalii vor ramane cu buza umflata …

4. Noiembrie – Alegeri;

5. Decembrie – Coalitia imposibila, motivata de salvarea natiunii;

6. Pauza de Sarbatori si in Ianuarie – criza, oficializata.

Si uite-asa, suntem condamnati de doua ori: odata sa ne raportam la un an bun 2008 si al doilea, sa gasim solutii intr-o lume aflata in mari framantari. Drumurile si refacerea blocurilor (pentru a redresa sectorul constructiilor) si un an agricol binecuvantat de Dumnezeu – iata ce ne dorim, mai important chiar decat acordul cu FMI.

Cea mai buna veste a acestui inceput de an ramane insa aceea ca Dacia e pe placul nemtilor!