Călin Diaconu (în 2009)

Dragă Cititorule!

Bine ai venit pe blogul meu. L-am început în glumă, ca mai toate lucrurile serioase pe care le-am întreprins în viaţă până acum, şi uite că … m-a prins!

E interesant cum tehnica a evoluat, facilităţile şi aplicaţiile “free” sunt astăzi tot mai prietenoase, iar computerul a devenit de mult ceva …  mai mult decât o maşină de scris şi editat texte!

Abia acum, după câte serii Matrix s-au lansat pregătitor în cinema-uri şi după câte eforturi de comunicare au făcut cei din telefonia mobilă şi/sau internet, cabliştii şi dezvoltatorii de web, producătorii de softuri şi/sau de harduri – înţelegem că lumea noastră s-a împărţit definitiv în online şi offline.

Cum vom reusi sa reînnodăm cele două universuri şi mai ales cum vom arăta după marea simbioză, când noutatea va face parte firesc din viaţa noastră … rămâne de văzut.

Mi-e greu să nu recunosc că plăcerea de a ne cunoaşte “face-to-face”, la o halbă de bere draft proaspătă sau o cană de ceai înmiresmat – filosofând pe marginea evoluţiei timpurilor în care ne-am născut şi crescut …  rămâne o primă opţiune! Probabil un ecou al modelului antropologic pe care-l exersam in Trocadero, ca o extensie a seminariilor Facultatii de Istorie inceputa cu greu in dictatura si terminata poate prea usor in libertate…

Dar şansa cunoasterii personale – o avem şi aici, în mediul on-line! E minunat să trăieşti în mai multe locuri, în acelaşi timp, nu-i aşa? Aştept cu interes întrebările şi provocările tale, dar până atunci …

… îţi doresc “lectură plăcută”, deşi ştiu şi simt că nu lectura e ceea ce aşteptăm fiecare din noi de la acest blog, ci interacţiune, dezbatere în cadrul unui dialog fecund. Ca pe vremuri, la Trocadero!

Călin Diaconu

6 Responses to “Contact”

 1. Andreea Dragne Says:

  Servus! adica un fel de Buna 🙂 Te-am descoperit si te pun sub urmarire! Cand ma voi simti competenta sa comentez, revin …

  Like


  1. Multam fain! 🙂

   Oricand vei considera ca esti pregatita, ne vom bucura sa te primim in mijlocul nostru, te asteptam cu drag!

   Like

 2. Marian Boian Says:

  Zodia Clepsidrei
  Şi la ce foloseşte?
  Am găsit conferinţa domnului prof. Nicolae Iorga. Primul lucru care m-a frapat a fost greutatea lecturii. Parcă era o altă limbă, aşa că la nivelul şi dorinţele noastre de a ne releva propriul adevăr nu mă miră intrepretarea textului.
  apoi, având în biblioteca Filialei AGRU exemplare din Cultura Creştină, pe care câteodată le mai răsfoiesc, exact în această perioadă am dat peste două articole publicate în NR. 8-9 UGUST-SEPTEMVRIE 1938 cu titlul PREFAŢA LA CONGRESUL AGRULUI şi NR. 10-11 OCTOMVRIE-NOEMVRI E 1938 cu titlul LĂMURIREA UNEI ATITUDINI – PENTRU D. I. LUPAŞ, PROFESOR LA UNIVERSITATEA DIN CLUJ. Revista face pate din periodicile digitalizate ale bibliotecii universităţii clujene şi pot fi uşor găsite. Dacă te interesează-vă intresează eu le-ma descărcat şi vi le pot trimite. Pentru mine, de atunci şi până azi, nu s-a schimbat nimic în concepţia Bisercii Ortodoxe faţă de Greco-Castolicism. S-au schimbat însă lucrurile în Biserica Greco-Catolică, care se străduieşte să-şi orienteze credincioşii spre Bizanţ, fără să ţină seama că cei de azi au o educaţie catolică. Să cerei şi să impui respectarea cu stricteţe a ritului bizantin, considerat mai important decât aparteneţa la Biserica Catolică şi să ştergi, să dărâmi toate pentru care s-au jertfit atâţia, mi se pare că nu este altceva decât politică, iar politica este precum valul ce izbindu-se de ţărm se schnimbă după tătria vântului, pe când CREDINŢA este STÂNCĂ.

  Like

 3. Ana Deac Says:

  Buna dimineața !
  Numele meu este Ana Deac, locuiesc la Saros, sunt una dintre stranepoatele preotului Theodor Bourza, mi-ar face mare plăcere sa pot citi in întregime jurnalul , pe care l-ați publicat.
  Cu recunoștință , Ana Deac

  Like


  1. Christos a-nviat! Doamna Ana Deac, va rog sa ma contactati la nr de telefon 0722378611.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s