Cu ce mă îmbogăţeşte extra un film dacă îl văd “3D”?!televizor 3d

Mesajul nu se schimbă, iar eu  îl voi putea descifra în funcţie de  aceleaşi coordonate, în care mă plasează propriul meu efort cognitiv.  Poate e doar o modă, trecătoare… şi-n plus, fiind vorba de zona “artistică” – nu doare prea tare.

Mă ajut însă de această introducere pentru a-mi aduce aminte de televizorul alb-negru RUBIN  la care am văzut superprograme de Revelion (păcat că nu-l apreciam atunci pe Sile Dinicu) sau inmormântarea lui Mao Tse Dung – o Chină în lacrimi, cutremurător!  Televizoare pe lămpi, care se încălzeau mai greu, pe măsură ce bătrânul televizor imbătrânea la noi în sufragerie… (Ajuns în final mobilier, pentru că totul se redusese la 2 ore de propagandă pe zi…)

O concluzie ar putea fi următoarea: suntem copiii “materialismului dialectic şi istoric” – puşi să rezolve ecuaţia “materialismului capitalist”! Nimic mai simplu: şi aşa, am inventat termenul de “tranziţie” …

(Am reţinut de altfel şi mirarea actualului secretar general al NATO – dl. Jaap de Hoop Scheffer- care spunea recent într-un interviu: “E surprinzător că intrarea României în Alianţă s-a făcut sub un comunist…”) Să fie oare comuniştii “mai flexibili” la valurile modei istorice?

Îi vom recunoaşte, pe ei sau pe nepoţi, după felul în care se vor lăuda cu noul lor televizor 3D – pe care l-au luat la pachet cu o pereche de ochelari …”free”!