In timp ce vremea “se mentine deosebit de calda pentru luna octombrie” – gandul se sperie de efectele schimbarilor climatice asupra consumului energetic … bineinteles, rolul materialelor de constructie eficiente energetic ajunge astfel in prim plan.

Caldura sau frigul sunt extremele pe care vrem sa le evitam, nestiind niciodata care din cele doua e mai rea. De regula, cea care ne domina in momentul suferintei: vara ne gandim la “racoarea” iernii, iar in anotimpul rece ne dorim “soarele cald” …

Pana ne va lovi nostalgia caldurii care nu mai vrea sa se dezlipeasca de noi, salutam interesantele preocupari ale inaintasilor in promovarea materialelor de constructie. Astazi, termopanul.

La origine, termenul definea un “geam izolator”. Intrebarea care ne framanta: cum s-a ajuns astazi la pluralul “termopane” si de unde incarcatura de “ieftinatate” a unui brand vechi, lansat pe vremea dictaturii comuniste ca solutie pentru … montaj rapid si la “jumatate de pret”, direct pe santier! Unde mai pui, salvarea padurii – la care, pe vremea aceea, tineam parca mai mult.

Termopan. Un exemplu despre degradarea brandului, atunci cand este lasat la voia intamplarii (sau pe mana manelistilor).

Cand s-a transformat termopanul in … “termopane”?