Putin a dat o lovitura de imagine pentru Rusia, acordand in mod arogant pasaportul lui Gerard Depardieu, intalnindu-se cu acesta – probabil pentru a discuta despre rolul Rasputin pe care marele actor francez l-a interpretat recent …

S-a temut Putin de reactia Parisului? Nu, pentru ca Rusia este inca o mare putere, de care europenii s-au invatat sa tina cont!

Dar a invatat ceva din lectia aceasta noul presedinte al Frantei – Domnul  François Hollande?

Nu stim. Cert este ca de la instalarea sa la putere, se straduieste in fel si chip sa taxeze tot ce misca pentru a face rost de bani la buget. Mai precis, la deficitul bugetar … Cea mai caraghioasa (dintre cele de care am aflat eu, citind pe tema asta), mi s-a parut a fi “taxa de arheologie”, care s-a pus pe fiecare constructie – caci e posibil sa se gaseasca in subsol relicve ale trecutului, nu? Ca istoric, m-am bucurat. Dar atat.

Pentru ca mi-am adus aminte de uimirea cu care am luat cunostinta de Conservatorul National de Musica din comuna St Maur des Fosses, cu ocazia unui concurs de pian international (copii), in urma cu cativa ani: “Daca francezii astia au in comunele lor asemenea constructii – inseamna ca sunt tare departe!”

Asa e, numai ca toate acestea se tin cu cheltuiala. Iar soarta socialismului, vorba unui cunoscut este … “sa moara pe limba lui”!

From Russia, with Love!

From Russia, with Love!