“A fi pe faza”, “a-ti pica fisa”, “a te prinde repede” … sunt expresii prin care definim laudativ starea de veghe a contemporanilor nostri, atunci cand ei surprind realitatile pe care noi avem tendinta de a le scapa din vedere.

Sunt laudabile eforturile colegilor din publicitate, care speculeaza rapid (chiar “reactiv”, as spune!) anumite teme de mare actualitate, gasind conexiuni ale celor mai mediatizate subiecte cu Marcile pe care le deservesc. De ce e la moda un discurs publicitar care se leaga direct de agenda publica, folosind “tehnica reflexului” asupra subiectului de interes general? Pentru ca suntem astazi mai mult ca oricand conectati la realitate, prin “media cea noua”, cea care ne solicita si ne provoaca activismul. Pentru ca si azi, ca intotdeauna, ne place sa glumim pe seama lucrurilor grave …

Putem intelege impresia ca Marcile se simt … “obligate” sa-si spuna punctul de vedere in legatura cu un cutare lucru de impact care s-a intamplat recent, pe cand, in realitate, avem certitudinea ca ele urmaresc sa profite de acel subiect pentru a-si spori capitalul de simpatie. Si asta se intampla de cele mai multe ori, pe merit.

… pe meritul acelora care vad conexiuni care noua ne scapa!

Cow & Horses by Mini Cooper

Mini Cooper – mai musculos de cand e-n toi scandalul vacii cu ADN de cal …