In recenta vizita la Baia Mare, am fost in vizita la Muzeul Satului, in mod deosebit pentru ca acolo se afla o veche biserica din lemn – Biserica din CHECHIS, ce dateaza din 1630. Salvata de mai multe ori in mod miraculos de la distrugere, ea strajuieste un spatiu care a fost din pacate amputat de Administratia Locala: au existat cereri pentru constructia unor imobile particulare in imediata apropiere a linistii muzeale. Se vor fi gandit unii: daca imi fac casa langa Muzeu, copiii mei vor creste mai destepti, mai invatati?!

Scarbit de agresivitatea chiciului post-revolutionar, am intrebat daca aveau voie sa construiasca atat de aproape de monumentele expuse? Raspunsul trist si ingandurat a fost ca aprobarile s-au dat de catre Consiliul Local, de care apartine Muzeul respectiv.

Nu am insistat. Am plecat mai departe pe Dealul Florilor, strada trecand prin cimitirul numit “La nuci”. Aici insa nu m-am mai putut abtine si am fotografiat o pensiune – construita practic pe morminte!!!

Cine a putut aproba o asemenea lucrare?!

Legenda spune ca primul proprietar s-ar fi spanzurat in ea, dupa ce a terminat-o. Ma gandesc totusi, ca un potential turistic ar fi: niste englezi in cautare de senzatii tari, in tara lui Dracula si a Cimitirului Vesel …

Pensiunea Groazei ...

Pensiunea Groazei …