Cum s-ar fi numit Superman daca ar fi fost inventat in Romania?

Cu siguranta, ar fi avut nevoie de Balaur sau si mai bine, de Zmeul-Zmeilor pentru a-si incerca puterile, pentru a-si descoperi limitele.

Ar fi fost preocupat de probleme existentiale: viata fara de moarte …. Intrebari de tipul “de ce trebuie sa imbatraneasca omul?” sau “exista cale spre nemurire?” si “ce anume s-ar intampla daca omul ar trai vesnic pe pamant?” … l-ar fi macinat si l-ar fi facut de ne-nteles pentru colegii de echipa: Greuceanu, Harap-Alb, sau Praslea.

Apropo: autorul anonim nu a simtit nevoia sa se-ntrebe (inca) ce anume s-ar intampla daca eroii povestilor romanesti s-ar intalni – ar forma ei o HORA A DREPTATII?

Singur, Harap-Alb mi se pare deschis (dar nu-mi dau seama daca de voie sau de nevoie?, daca are sau nu constiinta trebuintei unor prietenii cu eroi imperfecti, care exceleaza in vicii folositoare la un moment dat)  ideii de a-si forma o echipa.

Consider ca merita atentia noastra … “Superman made in Romania” nu s-ar fi numit Fat-Frumos, ci mai degraba Harap-Alb: iar kryptonita – care e in acelasi timp punctul forte si punctul slab al eroului de dincolo de Ocean, s-ar numi pe romaneste “curiozitatea-care-aduna-ciudatenii-si-le-pune-la-lucru-intr-o-echipa-functionala”.

Prin curiozitate si neastampar, culegatorul Harap Alb reuseste sa se distinga in panoplia eroilor de poveste.

Harap Alb si Liga Dreptatii, in varianta romaneasca

Harap Alb si Liga Dreptatii, in varianta romaneasca