Propunerea lui Napoletano de a forma un guvern de centru-stanga, prin nominalizarea lui Matteo Renzi ca viitor prim-ministru vorbeste de la sine despre nevoia de schimbare pe care italienii, greu incercati de criza, o resimt si o cer batranului lor Presedinte.

Intrebarea ramane: merita riscul de a te arunca in bratele unui tanar caruia ii lipseste experienta si ii prisoseste ambitia? Cert este ca asistam la despartirea de batranii care au fost declarati falimentari (Berlusconi & Comp). Caci sunt si batrani din aceia buni, care nu ne supara cu nimic (pe cine deranjeaza in fond filosofii, cine-i mai intelege in ziua de azi?)

Se pare ca italienii au ajuns la concluzia ca (se) merita o schimbare radicala.

In acest context, sa explicam cititorilor nostri supra-numele de “Rottamatore” pe care tanarul din imagine si l-a castigat (masinile terminate sunt aruncate la fier vechi, in italiana verbul e “rottamare”!) si sa urmarim daca va fi in stare sa se tina de-o promisiune atat de grava, cum e aceea de a face curatenie in politica italiana, incepand cu batranii expirati, cadavrele pe care acuma calca pentru a se urca rapid in fruntea ierarhiei.

Despre vina cadavrelor de a fi ajuns aici, alta data! 🙂

Matteo Renzi - a cata renastere italiana? De data asta, pe fundalul "Bello, bello impossibile!"

Matteo Renzi – a cata renastere italiana? De data asta, pe fundalul “Bello, bello impossibile!”