Noi nu avem un partid al verzilor, iar producatorii de energie regenerabila (solar, eoliene, hidro, biomasa) nu s-au constituit inca in asociatii serioase, care sa le sustina intersele pe care le au in cosul energetic national.

Pe de alta parte, te doare sufletul cand vezi ca Romania exporta energie – adica industria nu are suflu sa o inchita pe cea produsa intern.

Agentia noastra Springer & Jacoby Romania, si mai precis departamentul de creatie, condus de colegul si prietenul Dragos Cazan, a semnat creatia pentru campania care va rula incepand de astazi, pentru Greenpeace (http://www.greenpeace.org/romania/ro/). Am fost la conferinta de presa si am spus cateva cuvinte pe marginea ideii castigatoare. Nu inseamna ca vom dormi mai usor noaptea, dar macar am constientizat ca la lista de probleme, merita sa mai adaugam una. Pentru ca norii radioactivi nu au granita, va invit sa dati mai departe mesajul acesta …

“Avem in memoria colectiva a generatiei noastre anul 1986 – cu accidentul de la Cernobil.

In zilele acelea din luna mai, recomandarea “susotita pe la colturi” a fost sa stam in casa si sa ne rugam ca norul radioactiv sa nu se abata asupra Romaniei.

Strazile erau pustii – spun cei care au trait acea experienta.

Cetatenilor li s-a repartizat iod … ca un paleativ impotriva radioactivitatii crescute din atmosfera.

Energia nucleara reprezinta un real pericol nu numai prin ceea ce am vazut ca se intampla la FUKUSHIMA, cat mai ales prin reziduurile toxice pe care aceste centrale le ascund undeva pe Planeta (am citit ca s-ar depozita pe fundul oceanelor…)

Ne-am imaginat cum ar arata lumea dupa un accident nuclear si am vrut sa tragem un semnal de alarma.

Speram ca mesajul sa fie bine inteles de public si acesta sa inceapa sa se informeze serios asupra pericolelor care pandesc in acest domeniu extrem de tehnic.

In mod deosebit, Romania este o tara binecuvantata – cu resurse energetice exceptionale. De ce sa nu folosim apa, soarele si vantul pentru a completa cosul energetic, cu mai putine riscuri?

Multumim Clientului nostru Greenpeace de a ne fi ales ca parteneri de comunicare in Romania, incredintandu-ne o tema sensibila care la Facultatea de Filosofie se studiaza in cadrul cursului de etica aplicata si ne bucuram ca am luat parte la un proiect atat de interesant!

Munca grea, de acum incepe si va rugam pe Dumneavoastra, dragi colegi din mediul online, sa faceti cunoscut mesajul Greenpeace pubilcului roman, pentru a aduce pe agenda de lucru a parlamentarilor aceasta tema de interes imediat!”

Campania GREENPEACE impotriva energiei nucleare.

Campania GREENPEACE impotriva energiei nucleare.