“Maestre, sunteţi un simbol, vă propunem rolul de care avem nevoie pentru a demonstra că s-au făcut şi la noi lucruri bune cu bani europeni în ultimii ani! Vrem să arătăm românilor că se poate, că Europa mai şi dă, nu numai ia, şi că atunci când sunt normali, românii arată … extraordinar! Veţi interacţiona direct, cu oameni adevăraţi, cu oameni cinstiţi şi muncitori, îi veţi prezenta pe rând, într-un serial pe care-l gândim astfel încât să-i convingem pe cei dornici de a investi în business onest, că merită să gândească la scară mare, la nivel european, că ar fi păcat să stea de-o parte când miliardele ne sunt oferite pe tavă şi noi trebuie numai să propunem proiecte valide!

Maestre, jucaţi vă rugăm în piesa noastră şi n-o să vă pară rău! Sigur, se vor găsi unii care vor cuteza să grăiască împotrivă-ne: dar e normal în democraţie să nu avem cu toţii aceeaşi părere! În plus, ne vom organiza astfel încât tot efortul să dureze mult mai puţin decât filmările la un lung-metraj: la urma-urmei, e publicitate, ce naiba!”

….

Curios, Domnul Actor Victor Rebengiuc ne plimbă azi cu o maşină patriotică, pe un drum al cunoaşterii realizărilor noastre, europene. Nu de alta, dar zelul care-l mână din loc în loc, de la Nistru pân’ la Tisa, ne aduce aminte de “Doina” lui Eminescu – “că cine-a îndrăgit străinii, mânca-i-ar inima câinii!” …

Apropo, dacă doriţi să revedeţi, înţelegând poate altfel tristele realizări pe bani europeni cântate duios de venerabilul şi îndrăgitul nostru Victor Rebengiuc, aveţi mai jos o mostră de specificitate a neamului nostru. Nu ne-am plecat, şi aici am stat, şi uite de-aia am rezistat!

Dar, vorba unui prieten candid: “Băi Căline, cine-i Regio ăsta, care le-a făcut pe toate în ţara asta?”

sau asta: