Când Părintele Ioan m-a întrebat zilele trecute ”Căline, tu urmărești emisiunea aceea de pe TVR – Starea Nației?” … am înțeles cât de mare este nevoia de altfel de știri, mai relaxate, pentru că nu putem trăi într-un continuum al ”BREAKING”-ului. Intraductibilul ”Breaking News” – știrile care rup transmisia programată, care au voie să intre peste ceva planificat – care-și fac loc la orice oră, motivate fiind de un sens al urgenței … s-au banalizat în România de azi, în care nu (ne) mai șochează nimic.

Atunci când ne obișnuim cu știrile care erup, ajungem inevitabil în situația de a … ni se rupe de știri, în general.

Pentru că am aflat un lucru simplu: din păcate – în capitalism, ca și în comunism, știrile nu aduc întodeauna adevărul în casele noastre. Știrile sunt de prea multe ori scrise cu părtinire și interes, sunt comandate de unii pentru a forma păreri și a determina atitudini.

Acestea fiind spuse, să felicităm pe Stelian Tănase și echipa nouă a TVR – și să-i urmărim în curajul de care sperăm să dea dovadă și de acum înainte. E bine să găsim puterea de a râde de ceea ce se-ntâmplă, nu? Sperăm să o putem face și la o oră mai civilizată …

starea natiei. o emisiune pe care ne-o dorim in prime-time ...

                                                         …. ”starea natiei”. o emisiune pe care ne-o dorim in prime-time …