Primăvara aduce cu sine – în zonele altfel temperate, o explozie de culoare. Însă cu adevărat se resimte aceast balamuc vesel abia în orașele chinuite de comunism și de câmpie. Bucureștiul e un bun exemplu de oraș care renaște odată cu apariția verdelui în copaci. Ai spune că bucureșteanului ”i s-a urcat verdele la cap”, sau în fine – că primăvara, până și bucureșteanul are șansa lui de a gândi verde: adică proaspăt, curat, optimist – ieșind un pic din gri-ul a-toate-dominant de peste iarnă. (În București, nu te bucuri de zăpadă, te gândești la zoaia pe care aceasta o generează a doua zi!)

Îndepărtatul Amsterdam pare să fie altfel. El se trezește primăvara cu nebunia lalelelor în cap. Luigi Ionescu, interpretul șlagărului de care ne-am legat în dimineața aceasta, a trăit la București – cu gândul la Amsterdam, am spune. Întrebarea e: știu fetele din Amsterdam cât au cântat bucureștenii de dorul lor? Al lalelelor, firește!

Pentru aceia dintre noi care locuim pe pământ și ne bucurăm de roadele lui, a planta o floare ar trebui să fie o mare bucurie… Cu permisiunea Misiunii Casa, vă semnalez un articol interesant despre îngrijirea lalelelor, pentru că ele … apar și dispar parcă prea repede, față de senzația de culoare – ce ne-am dori să ne-nsoțească pe tot parcursul anului! În ce mă privește, dacă l-aș fi citit la timp … nu aș fi plantat bulbii lângă gard, dar măcar … acuma știu! ( http://www.misiuneacasa.ro/plantarea-lalelelor-ghid-de-plantare-crestere-si-ingrijire-a-lalelelor-in-5-pasi/ )

lalele, cum se planteaza lalelele

Fetele din Amsterdam îi aduc un omagiu în fiecare an, bucureșteanului Luigi …