Există o șansă a blocurilor comuniste de a face saltul în democrație, transformând comunitatea vecinilor de apartament, a celor de scară, de bloc sau de cartier – în organism civic funcțional.

Totul depinde de înțelegerea noțiunii de condominium: dacă înțelegi că există o „casă a scărilor” și un pământ (sub bloc precum și cel din fața blocului) – care aparțin tuturor e un bun început. La fel, ”spațiul verde”, pe care cu toții ne dorim să-l admirăm dar ne ferim să-l întreținem…

Dar poți ieși din spațiul construit și poți aventura ideea civică spre stradă, pe care o poți înțelege ca bun comun: noi pietonii, noi șoferii, avem dreptul la civilizație. Maturitatea cererii se poate desfășura în organizarea unui marș cu aprobare de la Primărie, de pildă.

Mă bucur că vecinii mei s-au ridicat cu mic cu mare într-un marș de protest împotriva nesimțirii Primăriilor 5 și 6! (una din dramele Prelungirii Ghencea e și aceea de a fi graniță între două sectoare, deci poate fi teoretic pasată de colo-colo …) Dacă ne putem alătura lor, o facem cu plăcere.

Pentru că, pe lângă dreptul la trotuare – ar mai fi de semnalat nesimțitelor autorități disconfortul timpului pe care-l petrecem (citește: pierdem!) în mașină, pentru că suntem încăpățânați și nu vrem să întrerupem legăturile noastre cu centrul Capitalei…

asociatia prelungirea ghencea