Trag cu ochiul la infograficul de mai jos. Observ cele doua simboluri ale Salii de Judecata, lasate la urma enumerarii: ciocanelul care impune ordinea/linistea si cântarul/balanta justitiei, pe care trebuie asezate cu lipsa de partinire, toate probele existente, in linistea constiintei legate la ochi, nederanjate de zgomotul din jur.
Cred ca se cuvine sa stim ca am atras atentia europenilor cu avalansa de cazuri aduse in fata CEDO. Suntem pe primul loc – dar tocmai aici e intrebarea: suntem nemultumiti de actul de justitie de la noi sau nemultumirea noastra fata de actul de justitie a luat drumul strainatatii, pentru ca nu mai credem in puterea noastra de a ne face singuri dreptate?
Printre metodele de aparare ale CEDO, este si aceasta (logica usor ipocrita): voi ne trimiteti cererile, iar noi vi le grupam pe tipuri de probleme. Si cand vom observa ca tipologia problemelor voastre tine de ordinea si organizarea voastra interna, vi le transmitem inapoi, cu o confirmare scrisa ca aveti cate ceva de imbunatatit, la voi acasa …
Daca doriti sa cititi Raportul CEDO pe anul 2017 – il gasiti aici.
Romania plângăcioasă se afla pe locul intâi si este urmata de Rusia lui Putin, de Turcia lui Erdogan si de Ucraina tratatului de la Minsk. Oamenii Estului, care cred ca au si ei drepturi de cetatean european pentru ca statele lor au aderat la Conventia Drepturilor Fundamentale ale Omului, nu mai cred in Justitia din propriile lor tari. Ce e de facut?!
February 25, 2018 at 8:51 am
Un posibil răspuns: interzicera funcţionării aşa ziselor canale de televiziune de ştiri. Dacă se poate forma o masă suficient de mare, de puternică pentru a obţine acest lucuru.
Ştirile din lume să fie titrate sincronizate de la adevăratele posturi de ştiri, cum face, de exmplu, Erdely TV!
LikeLike
February 28, 2018 at 6:14 am
Draga Marian Boian, din pacate – eu nu vorbesc limba maghiara, desi – avand in vedere ca Romania este patria multor concetateni de-ai mei, romani de etnie maghiara – poate ar trebui sa o fac. Postul la care faci referire si morala pe care propui sa o introducem in Mass Media – nu se poate face prin copierea vreunui exemplu, indiferent de motivele care ne-ar determina sa-l admiram. Singura schimbare cu adevarat – e cea din interior. Iti multumesc pentru idee – dar nu cred ca e o solutie.
Crestinismul nu poate cadea in admiratia aproapelui (lauda in general adoarme si corupe), ci este dator sa-l ajute, cu smerenie – atunci cand acesta are nevoie de ajutor. Iar nevoia de ajutor fie se percepe cu inima proprie, fie – cum se intampla de cele mai multe ori, nu se baga de seama …
LikeLike