A fost un weekend cu o mare încărcătură emoțională.

Fiecare minge jucată de marea noastră sportivă mi-a întărit convingerea că viața este o călătorie care se parcurge cu pași mărunți, unul după celălalt – nici nu trebuie să te surprindă foarte tare faptul că avansezi, că ai ajuns (poate) în locuri pe care nu le-ai imaginat la început (altfel decât în vis). Dar fără combinația de vis și muncă, performanța nu-ți pică din cer. Iar atunci când ai intrat în cursa pentru performanțe tot mai mari, blocaje și încercări apar pe parcurs … totul e, să vrei într-adevăr să le depășești.

Un lucru m-a făcut curios: ia să văd cum vorbesc marile redacții despre succesul Simonei Halep. Și mi-am spus că ar fi o șansă fie și numai această trecere prin … revista presei internaționale, pentru a afla că:  Simona a lucrat vizibil la puterea ei interioară, la încrederea în forța de a învinge (The Guardian); că Serena se pregătește deja să-și ia revanșa la US Open-ul de la New York (The New York Times); că recordul Margaretei Court, de 24 de victorii de Grand Slam, in perioada 1960-1977 este aproape de a fi egalat de Serena – care pare blocată mental la al 23-lea (Gazetta dello Sport); că Simona a realizat visul mamei sale (Reuters); și că pe mama Simonei o cheamă Tania (Frankfurter Allgemeine) …

O pagină de glorie pentru Simona Halep, scrisă aparent în 56 de minute dar pregătită în cei 27 de ani de părinții care și-au pus întreaga lor speranță în copilul lor, într-un copil care i-a răsplătit și a crescut exemplar, adevărat model pentru noua generație a sportului românesc!

Felicitări, Simona!

the guardian simona halep  serena

nyt

gazeta

simona si trofeul de la wimbledon

tania halep