Înainte de a percepe nostalgia vacanţei care s-a sfârşit prea repede, se cuvine să mulţumim pentru faptul că ne-am regăsit sănătoşi şi cu bateriile încărcate.

 Vatra DorneiLa peste 500 de kilometri de Bucureşti, în Vatra Dornei – ne-am putut da seama încă o dată de felul în care suntem agresaţi, zilnic, de oraşul-capitală. Pentru a face diferenţa între betonul, praful, zgomotul, aglomeraţia – şi armonia naturii nepoluate, vă rog să inspiraţi aerul fotografiei de mai sus.

Am să revin insa alta dată asupra frumuseţilor Bucovinei… Acum am să vă povestesc ceva despre unii dintre oamenii care conduc şi avizează proiecte în această ţară.

În cele de mai jos consemnez un episod cules de pe traseul acestui concediu. Un caz despre care auzisem – dar pe care nu l-am înţeles în gravitatea lui: că s-ar fi construit o Biserică nouă (ortodoxă) lângă una veche (greco-catolică), undeva lângă Târgu Mureş … la Iernut.

 Ei bine, am fost chiar acolo. Am intrat intr-o frumoasă Biserică ortodoxă, în comuna Iernut, la margine de Targu Mureş, construită PESTE o alta Biserică, mai veche – greco-catolică, pe care practic A INTEGRAT-O, A ACOPERIT-O, A SUFOCAT-O … ÎN INTERIOR! (am aflat intre timp ca se numeste “tehnica coliviei”).

Nu am avut inspiraţia să fac poză în interior fiind, dar va invit sa vedeti cu ochii vostri incredibila stare de fapt! Am gasit de cuviinta sa surprind panoul cu date informative – problema fiind deja de competenţa unui departament de investigaţii al unui trust independent media! E important să ştim după ce legi funcţionăm ca societate, ca stat… 

 Anunt Ungheni

 Biserica din Biserica

 

 

 

 

 

… mai ales că nu departe, la Sighişoara – am regăsit normalitatea pe care o credeam pierdută – la Biserica din Deal. O paralelă se impune, deoarece ambele situatii au avut nevoie de aprobări din partea Autorităţilor Statului. Ori, e straniu să formulăm –  la nivelul anului 2009: „pe alocuri, autorităţile statului român încă dorm în funcţie”… Cunoaştem cum trebuie făcut, dar nu facem ceea ce trebuie – suntem deci de două ori mai vinovaţi.

Anunt Sighisoara

Biserica din Deal

 

 

 

 

 

 

Iar Dumnezeu ne-a dat o ţară plină de daruri – e normal să ne asteptam sa ne ceară multe în schimb!