De dimineata am ascultat un interviu la radio (Realitatea FM), in care unul din candidatii la Presedintie aducea in mod incredibil elogiul “furnicutzelor” care au “repus in circuit” fierul vechi din diferitele combinate dezafectate… “Cate utilaje n-am vandut, catre agentii economici, in toti anii astia: cu contract, totul in regula… si le-am facut un bine: daca ar fi cumparat unul nou, i-ar fi costat milioane de euro, asa – mie mi-au dat trei sute, o suta de mii…”. Omul dorea sa salveze tara, dar nu oricum: avea asa, un fel de emotie in glas: ca nu ar vrea sa ajunga sa traiasca momentul in care romanii ar ajunge si ei sa cerseasca, cum o fac azi tiganii. Omul se mandrea cu etnia lui, pe care o numea cu drag “masa de manevra” – si am ajuns la birou, anuntandu-mi colegii: “Gata! Criza e pe terminate! Vor salva rromii Romania!”…

… si inchei ziua in mana cu “Mitologia Romana” a lui Romulus Vulcanescu (Ed Academiei, 1987,p.276) – in care e explicata prezenta corbului pe pecetea munteneasca. Pasare neagra si hoata, iubitoare de metal pretios si de neatentie, fura inelul de identitate al pruncului fecior de domn, nascut din iubirea descalecata a domnitorului celui grabit… Vai noua, de-ar fi adevarata legenda intemeierii astfel a Tarii Romanesti!

As propune o dezbatere – si va invit sa o facem – in care, trecand neaparat prin manualele scolare (capitolul Razvan si Vidra) sa intelegem rolul minoritatilor in viata poporului nostru. Nu de alta, dar zilele trecute dl Frunda se minuna ca din 6 invitati in platou in momentul respectiv – doi erau unguri, vorbind despre Constitutia Romaniei!