Treceam deunazi pe o straduta din centrul Capitalei noastre (cea care face legatura intre Piata Romana si Piata Amzei) … aproape de locul de unde imi cumparam covrigi calzi in timpul liceului. Covrigaria exista inca, se pare ca celebra “gaura de la covrig” a supravietuit cumva si in noul sistem economico-social capitalist. In schimb, mare mi-a fost surpriza sa constat alaturarea din imaginea de mai jos. Ocazie cu care m-am documentat despre “Misiunea, Viziunea, Valorile si Obiectivele strategice” ale Curtii de Conturi a Romaniei (vezi spicuirile de mai jos). Gata cu banii de la FMI, deocamdata au oprit robinetul salvarii – poate avem timp sa ne gandim si noi la greselile noastre?

Curtea de conturi

Curtea de Conturi si Barul “Emanuelle”: nimeni nu are nimic de ascuns!

“Misiune, viziune, valori şi obiective strategice

Misiunea noastră constă în exercitarea funcţiei de control asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public, punând la dispoziţia Parlamentului, autorităţilor şi instituţiilor publice şi contribuabililor rapoarte privind utilizarea şi administrarea performantă a acestora în condiţii de economicitate, eficienţă şi eficacitate. Prin servicii de calitate în domeniul controlului şi auditului public extern, în vederea obţinerii şi furnizării de informaţii reale şi obiective privind legalitatea, eficienţa şi transparenţa utilizării fondurilor publice şi a celor reprezentând finanţări externe, urmărim promovarea responsabilităţii, a corectitudinii şi a celor mai bune practici în operaţiunile efectuate în legătură cu fondurile publice. […]

În viziunea noastră, prin susţinerea unui sistem de control şi audit sănătos, eficient şi credibil, urmărim creşterea impactului social al procesului de cheltuire a banului public. Curtea de Conturi a României este una dintre instituţiile fundamentale ale statului de drept care se bucură de […]

Curţii de Conturi îi revine un rol cheie privind creşterea responsabilităţii în utilizarea şi administrarea fondurilor publice, inclusiv a fondurilor alocate României de Uniunea Europeană şi de alte instituţii financiare internaţionale, la combaterea risipei şi a fraudei şi la instaurarea unui climat ferm de respectare riguroasă a disciplinei financiare, potrivit principiilor bunei gestiuni financiare. Urmărim eliminarea erorilor şi neregularităţilor şi ameliorarea modului de gestionare a banului public.

Valorile promovate sunt respectarea supremaţiei Constituţiei şi a legii, independenţa, obiectivitatea, profesionalismul, responsabilitatea, integritatea, transparenţa, imparţialitatea, echidistanţa politică şi eficienţa.

Obiectivele noastre strategice sunt: urmărirea respectării reglementărilor legale cu caracter economic, financiar, fiscal şi contabil, în vederea identificării eventualelor erori sau neregularităţi  […]” (copy/paste de pe site-ul http://www.curteadeconturi.ro; bolduirea ne apartine)