Pentru că Domnia Sa Primul Ministru Boc a avut un acces de intimitate cu “dezlegătorul de limbi” Dan Diaconescu, am putut afla câteva lucruri interesante despre trecutul aceluia care ne-a fost desemnat să conducă la nivel operativ parcurgerea crizei economice.

A terminat Liceul în Cluj, în anul 1984. Şi, “pentru că aşa era pe-atunci“, fiind foarte bun la istorie (participant cu rezultate meritorii la olimpiade – faza pe ţară!) – s-a orientat spre …Drept. Unde a picat, primul sub linie. Apoi, s-a pus problema plecării Domniei Sale în armată. Armată lungă, grea, “fac orice, numai să scap” – a zis, şi a găsit o portiţă cu munca la C.A.P. (cooperativa agricolă de producţie). Între timp a învăţat, s-a pregătit exemplar pentru a-şi lua revanşa: în vara anului 1985 avea să încerce din nou – de data asta, fără să mai rateze – “le-arăt eu lor cine e Emil!“…

Surpriza a venit din partea Legiuitorului – care a scos din Programa Şcolară posibilitatea de alegere între Istorie şi Economie Politică – a “lăsat” DOAR Economia Politică. Pentru că nu ştiuse din timp de acest lucru – “ce era să fac?” – s-a prezentat la examen, la Istorie-Filosofie: “Am intrat primul!”…

Nici un cuvânt despre deschiderea de orizont pe care i-au dat-o profesorii acestei prime Facultăţi. Nici o mulţumire. Numai o senzaţie de NAUFRAGIU: m-am salvat de la armată, ce era să fac?

Şi uite cum e viaţa: Economia Politică, de care PM Boc s-a mai speriat cândva în trecutul său – l-a ajuns din nou din urmă ŞI ÎL OBLIGĂ SĂ O IA ÎN SERIOS, îl obligă să-i treacă examenul. Iar în ceea ce priveşte armata, o face din plin, la … marină!