Cetăţenii-consumatori ai cartierului-oraş Drumul Taberei se mândresc cu complexul “Favorit”. Atât de mult, încât până şi intersecţia dintre bulevardul Drumul Taberei şi strada Sibiu a primit supra-numele de – … cum altfel?! – “Intersecţia Favorit”!

Era limpede că după asaltul asupra centrului Capitalei, cartierele-oraş să fie următoarea ţintă pentru amplasarea panourilor publicitare. Luminate sau nu, ele reuşesc să creeze mai mult decât imagine pentru branduri – creează o adevărată atmosferă!

Am selectat pentru voi – trei exemple, pe care încerc să le descriu cum mă pricep mai bine. Am făcut poze înainte de prima furtună, să ne bucurăm privirea împreună…

1. MOBEXPERT – ONLY FOR THE BEST OF THE BEST: THE ENGLISH RESIDENTS OF CAMP ROAD DISTRICT… E limpede că Mobexpert nu e prea democratic şi e departe de a avea complexe naţionaliste. Dar cum românii au învăţat la orele de latină că “SALARIU” vine de la “SALE”, s-ar putea să conteze mult acum în Ianuarie. Cum spuneam mai devreme: e numai pentru acei români care ştiu că nu sunt orice fel de români – hei, vorbitori de rongleză, MOBEXPERT v-aşteaptă să vă dea sare! Nu rataţi… ocazia :-)!

O MISS-AM FOST, OMISĂ SUNT...

2. KIKA. AVEM DE TOATE – MAI NOU ŞI… REDUCERI! Cred că am făcut bine că am pozat de-aproape: avem rezoluţie, şi putem citi de-asupra liniuţei din faţa cifrei procentuale 50%, un text minuscul: “până la”. Adică, legat, se cheamă “REDUCERI DE PÂNĂ LA -50%”. Aşa, mai merge, acceptăm. Era prea de tot – gândiţi-vă cum ar fi sunat: “TOTUL LA JUMA’ DE PREŢ!”

YOU PAY ONLY THE KI ... AND WE GIVE YOU THE KA FOR FREE!

3. CARREFOUR. COME TO DADDY! Îmi place de bătrânul războinic: îşi menţine comunicarea pe linia sporturilor bărbăteşti, din acelea care împroşcă sânge pe cei din rândul întâi… Ţineţi minte mănuşa boxerului care zdrobea codul de bare de-i sărea proteza? Ei bine, acum promisiunea ne duce cu gândul spre un genocid în toată regula… Nici aici nu se poate merge până la capăt, pentru că sunt unii supplieri care nu s-au raliat politicii generale – “MEGA” înţelegem că înseamnă “BAROSAN”, dar “MII DE PRODUSE” – ne temem să numărăm…

DE LA BOX, LA TIR CU MITRALIERA...