Monarhia - salvează Romania! E pregatit USL-ul sa intre in cursa pentru Regalitate?

Pentru cei care ne privesc din afara, am putea gândi că politica romaneasca e ceva imprevizibil – de la Români, ne putem aştepta oricând la surprize: să se opună politicii Moscovei, să-şi achite până la ultimul bănuţ datoriile (măcar ca stat :-)!), să aibe cea mai rapidă creştere sau cea mai rapidă alunecare în evoluţia PIB-ului, să demită un prim-ministru cu tot cu cabinet, pentru ca apoi să-l repună în funcţie, să-şi suspende Preşedintele pentru ca apoi să-l realeagă … să se alieze între ei pentru Alegeri pentru a se despărţi după (de parcă Alegerile ar fi conjunctură oarecare, nu un profund exerciţiu democratic) … să se acuze reciproc, Putere şi Opoziţie de furtul voturilor prin cele mai surprinzătoare metode (dintre care cea cu turismul electoral merită amintită neaparat!) … să trimită pe cei mai slab pregătiţi în cele mai importante reprezentări europene … etc, etc, etc.

Pentru cei care privesc dinlăuntrul cetăţii româneşti, imprevizibila politică românească, cu cloaca pricepută în generare de opinii (care cu cât vin mai de sus, cu atât sunt mai … personale! şi nu reprezentative, cum ar fi normal) este un fenomen care a căpătat în ultimii ani claritate şi contur: DA! ĂŞTIA SUNTEM!

Ne-o spunem noi, iar dacă ne permitem o fracţiune de uitare, ne-o reamintesc veşnicii aliaţi şi fraţi ai noştri ungurii.

Ce ar urma să se întâmple după fierbinţeala şi iureşul care se pregăteşte? Păi e simplu, după ce şansa Johannis a expirat şi avem un glonţ mai puţin, opoziţia e invitată să radicalizeze un pic discursul şi să propună MONARHIA CA SOLUŢIE.

Măcar atunci, vom putea să armonizăm felul nostru de a fi cu forma conducerii politice a Statului. Şi v-o spun cu toată seriozitatea: ABIA ATUNCI VOM FI CU ADEVARAT IN VOIA DOMNULUI!

Rămâne să continuăm aceste gânduri după vizionarea filmului pe care Antena 3 ni-l va oferi integral în acest weekend… reîntâlnirea cu Profesorul Dinu C. Giurescu ne face întotdeauna o deosebită plăcere 🙂 !

… până atunci, mai aveti timp sa intrati aici:

http://octavpelin.blogspot.com/2011/05/o-sansa-monarhia-salveaza-romania.html