Situatia e poate mai grava decat ne imaginam, caci suntem in data de 3 Decembrie si unul din Mall-urile reprezentative ale Capitalei – zis “PLAZA ROMANIA” – nu pare a da semne de sarbatoare …

Luna Cadourilor nu mai are de oferit nimica suplimentar, dupa un an de zile in care promotiile s-au revarsat peste consumatorul din ce in ce mai prudent in cheltuirea resurselor.

Dezolanta este cupola, care anul trecut era impodobita pe vremea aceasta, dezolante sunt storurile trase pe locul unde candva erau magazine care mergeau in profit…

Legile capitalismului sunt dure – si vedem cum sub ochii nostri, ajutat de Marea Finanta, statul social se apropie de sfarsit: pentru ca in ochii consumatorului care sta cu ochii pe propriul sau salariu,  promisiunile politicienilor nu mai valoreaza nimic.

Iar atunci cand meseria de baza a politicianului – care este minciuna -, fie ea mai abil sau mai stangaci impachetata in haina vorbelor zornaitoare, ramane fara de ecou in urechile, sufletele si comportamentul consumatorului-votant … atunci trebuie sa concluzionam ca epoca politicienilor mincinosi apune indaratul perdelelor de minciuni trase fara acoperire, atunci trebuie sa realizam ca alt drum nu mai e in fata noastra, si ne intoarcem, dupa 20 de ani – acolo de unde am plecat: adica, la dictatura!

De data asta, regimul ascultarii de unul singur (de forma, vom avea masca unui prim-ministru jucator dupa modelul rusesc) nu se va impune din afara sistemului (chiar daca toti vom spune ca a fost inspirat de acolo) ci – dupa cum am vazut, pare a se impune ca unica solutie din interior, avand girul unei majoritati discutabile, despre care nu stim nici macar daca exista – cu atat mai putin sa o simtim bucurandu-se ca Mall-urile si-au inchis Magazinele.

Si pentru ca sa aveti o marturie asupra mentalitatii care se slefuieste tainic in fata televizoarelor, permiteti redarea unui dialog despre care am fi spus acum 5 ani ca e de domeniul stiintifico-fantasticului, daca n-ar fi fost, astazi, adevarat. A avut loc la ora 20,30 – pe la iesirea din Mall, langa magazinul Debenhams  intre subsemnatul si un pusti imbracat in albastra haina a unei renumite firme de paza (ALO, Domnu’ Bogdan Oprea – daca ne auziti, amuzati-va cu noi :-)!).

Faceam pozele de mai jos, si vine spre mine pustiul respectiv:

– Domnu’ – nu aveti voie sa faceti poze in magazin!

– Nu mai spune – arata-mi unde scrie (zic eu, cu gandul de a ma conforma… unor reguli scrise)

– Scrie la mine-n buletin! Acolo scrie … v-am spus ca nu aveti voie sa faceti poze … ati inteles?!

– Nu mai spune ma baiete, daca scrie la tine in buletin … o sa incerc sa transcriu si eu la mine pe blog despre treaba asta …

La Multi Ani BGS! La Multi Ani Romania!

Cupola Mallului Plaza in seara zilei de 3 Decembrie 2011

Storuri trase ... cu rol de indoor - campanie pentru Bucuresti

Storuri trase fara nici un rol, impodobite de brazi fara miros