Prin actiunile lor antiromanesti, Blaga & Co demonstreaza ca au inteles foarte bine noile coordonate ale esicherului politic: PD a ramas astazi … “singur impotriva tuturor”!

Daca sintagma de mai sus nu ar fi fost deja inregistrata de echipa de fotbal Rapid Bucuresti, probabil ca acesta ar fi fost cel mai nimerit slogan de campanie. Atat pentru Basescu – cat si pentru PDL, in toamna.

Singuri, atat de singuri acasa la ei – incat s-au pretat in a solicita ajutorul extern colegilor din Partidul Popular European … care, nu s-au lasat rugati de doua ori: sanctioneaza Romania, prin lansarea unor declaratii care in mod general or fi ele corecte, dar in mod particular nu se aplica la starea de lucruri de la noi …

In politica, singularul functioneaza numai daca ai de partea ta o majoritate monocolora confortabila. Cu alte cuvinte – dreptul la insingurare il au numai cei care castiga zdrobitor alegerile. Toti ceilalti, trebuie sa lase de-o parte pornirile izolationiste si sunt obligati sa incheie aliante.

Iar aliantele presupun respectul fata de cei carora le-ai intins si ti-au intins mana lor.

E timpul analizelor serioase – si al improspatarii memoriei colective legat de toate aliantele PD-ului … se pot desprinde concluzii interesante …