La-nceput de an, privim cu un ochi spre “cealalta vreme a vietii noastre” – pentru care ne rugam “a o savarsi  in pace si fara de pacate” … iar cu celalalt, spre ceea ce avem inapoia noastra: trecutul, ale carui greseli ne indeamna la pocainta! Si haideti sa fim sinceri: cine nu ar indrepta macar in parte, din greselile trecutului?!

E-adevarat ca am intalnit pe unii care spuneau ca “nu ar schimba nimic din trecutul lor” … dar acum imi dau seama cat de … tineri eram! 🙂 Conditia preliminara a oricarei schimbari este atat de simpla recunoastere a greselii, dar miopia tineretii accepta cu greu si incomplet ca ar fi in eroare!

Sf Ioan Botezatorul, Inaintemergatorul Domnului – este acelasi cu St. John al englezilor. Cinstirea lui imediat dupa Boboteaza explica rolul important pe care l-a jucat in pregatirea sufleteasca a celor care aveau sa primeasca adevaratul Botez – al Spiritului Sfant. El ne ajuta sa vedem limitarile fiintei omenesti, dar si apropierea omului de Dumnezeu …

Simtindu-ne apropiati de umanitatea Sfantului Ioan, atat noi romanii am ajuns usor din Ion spre mai familiarul Ionel, cat si anglo-americanii au gasit pe-un Johnny ascuns in spatele lui John! Nimic nu e intamplator. Iata un cantec pe care l-am descoperit tocmai in aceste zile – Johnny Cash, “Hurt” – il dedic fara rezerve tuturor Ioan-ilor si Ioan-elor care fac parte din viata noastra!

La Multi Ani!