Te trezesti cu ideile tale in cap si ajungi sa scrii despre altii :-), o recunoastere a interesului sau simpla dorinta de participare la noua viata sociala care se dezvolta pe internet?

Ce era in mintea mea? Vroiam sa scriu ca fractiile unu pe doi si cinci pe zece sunt egale. Adica o jumatate este aceeasi, indiferent cum o rostesti: cincizeci la suta dar nu a cincizecea parte dintr-un intreg. Jumatatea are nevoie de suta pentru a se exprima – in capul meu, cel putin. Unul sau suta, se impart bine la jumatate – fie cu iataganul, fie in procente …

Si iarasi, inteleg ca trei supra trei este egal cu unu. Adica, daca am trei portocale si le impart la trei oameni, va rezulta fiecaruia portocala lui. La fel, daca impart doua la doi. La fel, cu una la unul singur. Omul si portocala … Dar cum se face ca un sfert de portocala, impartita la un sfert de om ne da tot … o portocala intreaga?! Incerc sa ma conving ca fiecare lucru poate fi intreg in felul lui, din punct de vedere matematic: si sfertul de portocala poate fi socotit intreg, daca il impart la masura care i se potriveste … perfect!

masuri muzicaleSi cum ma trezeam eu cu ideile acestea de weekend in cap, gata sa le impartasesc cu cei dispusi sa ma asculte, iata ca primesc mesaje muzicale generoase, cu Toni Iordache la tambal: motiv serios sa ma intreb asupra saisprezecimilor si treijdoizecimilor … desi, urmarind betele cum vibreaza in mana Maestrului, cred ca reusea sa imparta intregul si in saispatruzecimi!

 

Va propun sa ascultati mai intai, pentru a intra in atmosfera, pe Grigoras Dinicu – cu Hora Stacatto, apoi treceti la Toni Iordache, pentru a descoperi interpretarea celebrei piese, la tambal. Un instrument care ne-a adus celebritatea si pe care, alaturi de nai, ar trebui sa-l promovam cu mai multa consecventa …