Pentru a intelege de unde a aparut Janis Joplin si ce anume are in comun o negresa din secolul XX cu un filosof din secolul V idH, vă propun să ascultam impreuna pe Koko Taylor .

Am ales pentru seara aceasta “Time Will Tell”, unde ambianta extraordinara e creata de orga – cu acordurile ei alungite, potrivire perfecta cu starea de anxietate a eroinei care nu mai are rabdare cu timpul. Timpul care o desparte de următoarea întâlnire cu iubitul, bineînţeles :-)! Iubit, despre care stie ca nu stie cu certitudine ceva anume … o mostra de intelepciune antica, daca imi permiteti!

O negresa ajunsa in anii ’50 ai veacului trecut in Chicago, Illinois – pentru a deveni, in timp, Regina Blues-ului … ne incântă azi cu intensitatea trăirii ei scenice!

Apropierea intre Koko si Socrate este ca acela – era linistit si  multumit de stiinta propriei nestiinte, singura care-i dadea incredere ca stie ceva (celebrul “stiu ca nu stiu”). Iar Koko, lasand timpul sa dea raspunsul la framantarile pe care le traieste, alege sa joace cartea trairii nesigurantei cu maximum de convingere, din moment ce freamatul microfonului ei razbate pana la noi …

Cantareata si Inteleptul: amandoi simt limitarile propriei cunoasteri si chiar daca raspunsurile lor sunt diferite, tema fiind aceeasi, ii simtim atat de apropiati, desi ii despart veacuri …

Sa nu-mi spuneti ca “Socrate nu e strain de nimic din ceea ce-i omenesc” … ca mi-ati stricat surpriza! 🙂

Textul merita atentia noastra, mai jos găsiţi vă rog o varianta care va ajuta mai departe in parcursul cognitiv :-), audiţie plăcută tuturor!

“Cigarette ashes
His empty glass
They seem to tell me…
His parting kiss, oh
Brought tears to my eyes
Was it goodnight?
I wanna know now, or was it goodbye?
And only time
Only time, time will tell
Wrinkled up sofa
Scuff marks on the floor
Shows where he was sitting
Oh where he was sitting a moment ago
He’s never left this early before
Is this a sign? Oh I wanna know if he’ll be back for more
Only time will tell, oh…
I felt a change the moment you came walking,
Oh coming through my front door
This conversation was almost the same
Still I could tell that something was wrong, his feelings were changed
Now empty those ash trays
His glass put away, straighten my sofa… But will I ever, will ever erase from my mind the way you looked when you kissed me goodnight.
Only time will tell.”

(apud Maxi Lyrics)