Intre IP si IQ e o legatura directa. Fiecare IP cu IQ-ul lui …

Antenele – am crescut cu ele pe bloc. Prin acea furculita venea semnalul pana in casa omului: imi amintesc celebra scena in care unul statea pe bloc si invartea antena, sa prinda mai bine semnalul – iar sotia ii striga din casa, “mai la stanga – mai la dreapta, tine-o asa!” … omul ramanand blocat in cate-o pozitie imposibila, prizonier al unei situatii de disconfort si sacrificiu pentru bucuria celorlalti membri ai familiei!

Apoi, antenele au fost inlocuite de cablu. Cu sute de programe, mancatoare de timp, in detrimentul lecturilor particulare … Acceptul de cablare a insemnat de fapt consimtamantul de a ne lasa spalati pe creier – dar am facut-o fericiti, pentru ca pe vremea antenelor de pe bloc nu aveam mai mult de doua canale si o singura voce care vorbea si gandea in locul nostru. Normal ca atacul diversitatii asupra structurii in care ne-am format ne-a provocat durere. Poate ca am fost prea anesteziati sa o simtim atunci, insa acum intelegand retrospectiv – ne mananca …

Acum, e vorba sa se pregateasca o noua revolutie: “internet-tv” – ul, care va insemna sa ne decuplam de la cablisti si sa ne lasam cu totul pe seama providerilor de internet. Semnalul il dau giganti ca Disney sau ESPN – care-si pun programele live pe internet.

Daca ma gandesc ca intr-o lume aflata in criza, PROTV a decis sa ceara bani de la cablisti, renuntand la statutul de “must-carry” – ajung la concluzia ca lumea media a viitorului se va imparti din punctul de vedere al continutului in “free” si “paid”, iar totul va ajunge la noi printr-o singura teava – cea de internet, conectata la plasme sau la computere, intre care nu va mai fi o diferenta.

Fiecare vom avea IP-ul nostru, vom fi cunoscuti in obiceiurile noastre de consum si ni se vor transmite acele mesaje de care – stiam sau nu stiam – dar cu siguranta, aveam nevoie!