Un castig pe care comunicarea il are la dispozitie in prezent – si care s-a dezvoltat exploziv in ultimii ani, sunt infograficele si hartile inteligente … E parte a suficientei care caracterizeaza omul de azi, cand vrea sa inteleaga totul dintr-o privire aruncata pe fuga, sa traga o concluzie pur informativa (informala, de suprafata) – fara a medita serios asupra consecintelor, si mult mai grav, fara a simti ca are puterea de a schimba ceva. In fond, e treaba copiilor – nu-i a noastra?!

Infograficele si hartile inteligente sunt materiale didactice care vor sa ne convinga de dreptatea unui punct de vedere. Sunt de regula partizane, pentru ca in spatele procesului de creatie – avem art directori si copywriteri care muncesc cu ora – iar talentul trebuie platit.

Un astfel de harta, pusa in slujba nepasarii noastre si creata pentru a ne alarma, este cea de mai jos – pe care am preluat-o si v-o propun pentru meditatie. Ea vorbeste bucurestenilor in primul rand, si sugereaza nevoia de actiune imediata pentru a putea schimba ceva. Iar prima schimbare care-mi trece prin minte ar fi sa ne mutam cu totii, la munte!

Bine, dar la munte – e muntele!* … unde ducem muntele, s-ar fi intrebat Caragiu?!

calitatea-aerului

Calitatea aerului in Europa

aer-lume

Calitatea aerului in Lume

_____________________