Lucrurile s-au desfăşurat cu sistem, nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării…

Un idol media al nemţilor – STEFAN RAAB, care e un actor simpatic, Entertainer cu “E” mare, compozitor (!), plin de poante şi cu emisiuni de succes (TV TOTAL) la PRO SIEBEN (un fel de ProTV al Germaniei) organizează o mare PRESELECŢIE de compoziţii GERMANE pentru OSLO 2010… Participă la această preselecţie vreo 5000 de entuziaşti, care cu treabă – care fără, (după cum puteţi auzi mai jos ca exemplu!)

Deşi înnebunit de un atare aflux de doritori de afirmare – Stefan Raab îşi păstrează cumpătul şi implementează formatul de show stabilit: “UNSER STAR FUER OSLO” – adică alege 20 de participanţi şi face în perioada Februarie-Martie 2010 un MARATON de emisiuni, în sistem eliminatoriu – până rămâne o singură voce care să reprezinte GERMANIA…

Mai are vreo importanţă că Lena cântă în engleză? Dar faptul că echipa textier/compozitor este o combinaţie  de succes americano-daneză?… Nemţii au dus trofeul acasă! Şi sunt gata să pun pariu că după aventura lui de la REAL MADRID, Jose Mourinho va avea oferta de la BAYERN!

P.S. 1 – în finala selecţiei din Germania, pentru a nu induce subiectivitatea în sistemul de vot – cele două fete au cântat aceleaşi melodii. Numai una din ele a mers la OSLO. ( pentru videoclip integral: http://www.youtube.com/watch?v=esTVVjpTzIY)

P.S. 2 – “Play” mai jos pentru un fragment din finala nemţilor (apropo, televiziunea lor de stat-ARD a colaborat cu una comercială- PRO SIEBEN pentru acest proiect!)