M-am oprit din scris despre Campionatul Mondial, în momentul în care Luis Fabiano a marcat al doilea său gol după un dublu henţ în careul ivorienilor. Nu le e cunoscut oare brazilienilor cazul Henry vs. Irlanda? Ah, ce frumoasă ar fi fost o reacţie – SORRY, NO GOAL PLEASE – JUST FUN!

Astăzi, Portugalia a măturat cu Coreea de Nord pe jos. O repriză – au rezistat asiaticii, însă nu mai mult. După pauză, s-a oprit ploaia din cer pentru a începe ploaia de goluri… 7 -0! Ce şedinţe de Partid la întoarcerea acasă! Ce presiune pe ultimul meci cu elefanţii lui Drogba… Si cu toate acestea, câţiva jucători nordcoreeni şi-ar avea locul de cinste în Liga lui Mitică…

Un firicel de fair play l-am găsit în felul în care a acceptat echipa SUA să se lase furată de punctele victoriei! Ce chestie: nu au ameninţat că ies de pe teren… Teribilă putere de luptă la formaţia americană, şi plămâni buni de tot, picioare puternice! La fel, australienii, care s-au refăcut psihic bine după şocul primei runde. Tinerilor neozeelandezi, felicitări pentru rezultatul istoric de 1-1 cu campionii mondiali!

Un cuvânt de bine şi pentru Grecia şi Serbia, care nu s-au lăsat chiar călcate în picioare… (Vorba culeasă de Tudor Gheorghe: Io-te-al dracu’, nu mai moare! Parcă tot dă din picioare! – se potriveşte de minune fraţilor din Balcani, Oltenia fiind de altfel mai expusă vântului din sud.)

Ce-am mai notat în carneţel?

Că sunt unele echipe care încing o horă a concentrării la mijlocul terenului, înainte de a începe repriza sau partida. Psihologia de grup capătă importanţă în fotbalul modern.

Asistăm la o “Ronaldomania” – aţi băgat de seamă cum chiuie isteric fanele când mingea ajunge la şeptarul ne’nsurat al Portugaliei? Nu spun mai mult, să nu se intrepreteze…

Africanii – foarte timoraţi, poate nu le priesc vuvuzelele.

Asiaticii – discreţi şi cu obiective pe termen scurt – nu dincolo de sferturi.

Europenii – încă nu şi-au dat convingător drumul la joc… (excepţie Germania, Olanda, Portugalia, … şi aşteptăm Spania în seara asta). Mai au timp de reglaje.

America de Sud – cei mai entuziaşti şi spectaculoşi. Dorinţa de a readuce Cupa acasă, e mare! Visul lor are contur…Personal, nu ştiu să aleg între Argentina şi Mexic (lasati-ma sa-i socotesc sud americani si pe ei!). Brazilia a păcătuit la henţ, contrar felului ei de-a fi – sper să ne dea motive să o iertăm…

Intrăm în faza eliminatorie. Fie să câştige cei mai buni!

PS – după scandalul din echipa Franţei, ce ziceţi – va renaşte oare o nouă naţională în jurul lui Gourcouff?

Vuvuzela Blow