Probabil că anii de luptă strânşi sub steagul partidului de către deja celebrii Aura Vasile şi Mircea Toader au determinat la rândul lor o doză binemeritată de respect şi o încredere fără margini din partea colegilor…. Atât de mare (doza) încât i-au aşezat în primul rând – la vedere, să-i poată lesne observa toată suflarea cu putere de vot din Parlament, şi să se inspire… din sensul degetului lor!

Când doamna Aura arată în sus, domnul Mircea arată în jos. Sau invers, nu contează ce anume se votează ci ne interesează cum votăm: gregar (mi-a venit să spun „turmatic” dar m-am abţinut, după cum vedeţi)…

În felul acesta simplu, meseria de parlamentar – care ar implica discuţii şi gândire iscoditoare în jurul lui… „cum să facem să fie mai bine, să iasă mai bune legile pe care le dăm”, a ajuns un act de mimetism, de odihnă totală a creierului, care nu mai trebuie să cearnă sau să discearnă, ci să execute!

Cel puţin aşa se vede de la strapontină…

În acest context, privim cu mult interes la simpaticii INDEPENDENŢI care, miercuri, vor avea şansa manifestării plenare a voinţei lor neplecate decât în faţa principiilor eterne ale dreptăţii şi adevărului :-)!

PS

Apropo, nu se mai spune ” la mâna lui cutare”, ci … “la degetul lui cutare”! Ce spui, Cristi … ne laşi cu ochii-n soare sau vom asista la “a doua trădare a independenţilor”? Politică, taică – nu vorbe 🙂 … pe miercuri!