Hai sa incercam impreuna intrebarea corecta:

1. Sunt serviciile in slujba politicienilor? Adica ii slujesc ele (serviciile) pe ei (cei aflati la putere)?

2. Sunt politicienii in slujba serviciilor secrete? Adica sunt racolati ei (politicienii) de ele (servicii)?

Si intr-un caz, si in celalalt, ne dam seama ca ceva nu este in regula. Ca drumul acesta duce spre o zona intunecata, de dincolo de draperii, acolo unde urechea asculta si posesorul ei foloseste informatia dupa cum are nevoie.

Ceea ce decurge din modul acesta incalcit de a face “jocul politic”, prin: combinatii, dezvaluiri, demascari, diversiuni, tradari, amenintari, santaje, …, are foarte grave consecinte asupra societatii in general. Oricat ar vrea bietii oameni sa se “rupa de politic”, acesta navaleste in toate ungherele vietii de zi cu zi.

Locuri care ar trebui ferite de politic – precum Biserica, Scoala, Spitalul sau Armata – sunt corupte de limbajul si metodele securisto-politicianiste. Pe primul plan, de departe, amenintarile. Cum poate un sarman parinte, fie el si lucrator in Guvern, sa ameninte un profesor? Cum poate un biet pacient, fie el si secretar general al partidului, sa ameninte un doctor? Cum poate un enorias sa se ridice impotriva parohului?

Vechea si tragi-comica replica “Bai, tu ai idee cu cine te pui?!”, este din pacate din nou in actualitate, aruncata pe tapet de trista figura a lui Mihai Razvan Ungureanu (in galceava pe care i-a cautat-o zilele trecute lui Antonescu).  Cum va suna lucrurile lasate in coada de peste, lucruri despre care e limpede ca vom afla mai multe “in zilele urmatoare” … Buah!

” Îi mai spun ceva domnului preşedinte al Senatului, Crin Antonescu: presupunând prin absurd că serviciile speciale ale României s-ar implica în politică, tare mi-e teamă că domnia sa nu ar fi om politic