Am un prieten bulgar, care de 60 de ani locuieste in Romania – dar practica apicultura in Bulgaria, pentru ca are o proprietate acolo, intr-o zona fara poluare.

Practic, e bulgar doar cand vine in Romania si roman … cand pleaca in Bulgaria :-)!

Ne aduce miere atat de buna, incat pot spune ca ne-am obisnuit cu un standard inalt al mierii! Asa cum, multumita Unchiului nostru din Maramures, Palinca de Baia Mare, dublu distilata, ne-a fixat cerinta calitatii in ce priveste tariile :-), tot astfel nu prea acceptam alta miere decat cea care (ne) vine din Bulgaria.

Pentru ca procesul de ambalare in borcane are loc dincolo de Dunare, e normal ca mierea bulgareasca sa fie pastrata in … borcane bulgaresti!

Ca unul care are curiozitatea in fire, citesc recent pe un capac cuvantul “PECIURCA” (cat ma pricep eu sa descifrez chirilicele). Imi zic: “Bai nene, ce seamana Peciurca cu Piturca al nostru … dar oare ce-nseamna <peciurca> in bulgareste?!”

Raspunsul (confirmat intre timp cu prietenul meu bulgar) l-am gasit pe capacul borcanului de miere de care v-am povestit: peciurca in bulgara e … ciuperca in romana! Sunt “champinioanele” acelea mici si carnoase, de care se bucura gospodinele si gospodarii la tocanite …

Daca Piturca isi respecta originile, speram sa ne surprinda placut cu incapatanarea de a promova tineri valorosi in echipa nationala. Intoarcerea la Mutu ar fi – in opinia noastra – un mare pas inapoi! De aceea, ii uram Domnului Victor Piturca sa fie bulgar incapatanat pana la capat, sa creada adica in ideile sale – pentru ca ne-a dovedit ca are.

Poate fara ghinioane – ne vei surprinde iar placut, Champinioane 🙂!

Bucureşti-20130206-00055

Bucureşti-20130206-00054