Cand am aflat de “medicina personalizata” m-am gandit ca ar fi vorba de o relatie personala a pacientului cu medicul sau: un fel de regula nescrisa, dupa care fiecare medic trebuie sa trateze pacientul in mod personal (personalizat).

Apoi, afland mai multe – despre analizele profunde, la nivelul genelor, care se fac pentru a determina raspunsul organismului individual la un anumit tip de tratament, inainte de inceperea acestuia, eliminand pe cat posibil perioada de “incercari” si “teste pe viu” … m-am gandit la egalitatea si deosebirile dintre oameni.

Toti suntem egali in fata lui Dumnezeu, toti ar trebui sa avem aceleasi sanse – sa putem beneficia de cel mai modern tratament, de cele mai noi inventii in materie de tratamente si medicamente. Egalitatea inseamna si o egalitate in demnitatea personala a fiecaruia. Egalitate in privinta drepturilor pe care le avem: drepturi reale, nu numai declarate.

Deosebirile sunt si ele foarte importante, si fac diferenta: de varsta, de mostenire genetica, de aptitudini.

Conditiile de viata si de tratament sunt insa foarte diferite intre diferitele parti ale lumii: sunt atat de diferite, incat as spune ca sunt inegale. Iar unele dintre inegalitati, chiar inechitabile!

Odata cu lansarea campaniei “Medicina Personalizata”, am facut un apel la solidaritatea care trebuie sa existe intre oameni, pentru ca, la un moment dat, toti imbatranim si avem nevoie de cele mai bune solutii existente pe piata. Exista o solidaritate de salon, a bolnavilor care isi impartasesc experiente pe patul de spital sau in saloanele de recuperare medicala. Dar trebuie sa dezvoltam o solidaritate a celor sanatosi cu cei bolnavi, si nu numai a celor “apartinatori”, ci a bolnavilor – in general!

Daca vreti sa semnati si voi petitia, puteti sa o faceti intrand pe http://alegemedicinapersonalizata.ro/

Va multumim!

Lansare Medicina Personalizata