Dacă tot ne-am trezit astăzi de dimineață cu-n picior în Germania, hai să ne bucurăm și să ne imaginăm câteva lucruri, care ar fi bune pentru România.

1. Cum sună ”Rog pe actualul Președinte … ” sau ”Invit Parlamentul să ia în considerare …” – poate vi se pare puțin lucru, dar mie mi se pare că Dl Președinte Johannis se adresează ferm și totodată politicos, Instituțiilor Partenere ale Statului Român;

2. Ce frumos: să trecem testul toleranței, votând un Român de etnie germană, și Creștin evanghelic – în fruntea țării;

Cred că renunțarea la Legea Amnistiei va spune multe despre ceea ce au învățat (sau nu) politicienii români din ultimele alegeri. A renunța la judecăți și la certuri, a fi politicoși în politică – nu înseamnă renunțarea la dreptate și la adevăr.

Va veni – sperăm – și vremea Adevărului milostiv, dar până atunci trebuie să înțelegem mai bine cui am dat țara asta pe mână … Dacă de pildă, Master Planul pentru Transporturile din România (cum e și firesc!) este supervizat de către consilieri americani și europeni – pentru că acest subiect strategic privește atât pe partenerii noștri din NATO cât și pe cei din UE – atunci să vedem că interesele lor se implementează în ritm susținut în următorii ani.

Cu fermitate și politețe, va trebui să facem politica intereselor noastre proprii.

Poate SIbiul se va fi împrumutat ca să ajungă astăzi un obiectiv turistic. Dar dacă acest obiectiv produce astăzi bani și imagine, dacă umple buzunarele celor ce trăiesc acolo, pentru un trai mai bun și ne vobește tuturor frumos despre un trecut valoros … atunci felicitări celui care a avut ideea și puterea de a-l pune în valoare.

Sunt curios dacă viziunea asupra României va fi una la fel de clar exprimată – și în cât timp ne va fi dat să o parcurgem.

Pentru că blogul acesta a împlinit de curând 7 ani, mi-am amintit de-un drum la Sibiu și de-un articol scris mai demult, prin 2009. Într-adevăr, găsesc în arhivă și vă împărtășesc ceea ce m-a impresionat atunci. Dacă doriți să recitiți. Articolul a fost publicat la vremea respectivă și în revista Misiunea Casa.

https://calindiaconu.com/2009/02/17/viziunea-unui-primar-pentru-orasul-sau/

O politica politicoasă înseamnă că cel care duce războiul să fie convins de dreptatea și de viziunea sa ...

O politica ”politicoasă” înseamnă că cel care duce războiul să fie convins de dreptatea și de viziunea sa …