Meciul începe sub auspicii grozave -nemţii au defilat cu echipa Australiei, au impresionat pe toată lumea prin forţa lor, prin jocul combinativ, frumuseţea golurilor… Germania cântă, Germania bea bere şi Germania face calcule cu drumul ei spre finală.

Sârbii, pe de altă parte – au în faţa lor ultima şansă de a face ceva frumos din participarea lor la CM 2010. Dar de ce tocmai cu Germania, în această grupă în care deja au fost puşi la punct de puternicii ghanezi?

Nu acceptă umilinţa, aşa că atacă. Ei vor, săracii – dar nemţii pot. Nemţii sunt stăpânii jocului şi arată aceasta prin Podolski – şut superb pe lângă, în minutul 7.

Klose e prins prima oară în offsaid în minutul 16, dar sigur îi va ieşi până la urmă…

Müller greşeşte o centrare, apoi o a doua centrare! Ce e la mijloc: neglijenţă, neodihnă, nerăbdare?

Minutul 30 – Klose e iar în offsaid! … dar Germania e cea care călăreşte partida!

Ce fac sârbii? Nu ştiu ce să facă cu mingea? Ba da, Kolarov sperie păianjenii la o lovitură liberă – puţin pe-alături.

Crainicul TVR-ului repetă ca o placă stricată – “E greu… e foarte greu pentru sârbi!” chiar cu puţin înainte ca KLOSE SĂ IA AL DOILEA GALBEN – şi iese în offsaid de tot!

Şansa sârbilor – să joace de la egal la egal cu superechipa Germaniei: imediat , abilul Krasici centrează de pe partea dreaptă, uriaşul Zigici recentrează în faţa porţii iar Jovanovici face 1-0 pentru plavi în minutul 38…

Repriza se încheie cu nemţii atacând furibund, în ultima fază înainte de pauză – bară a lui Kedhira!

Orgoliul marii echipe e rănit şi pauza toarnă gaz pe foc. La reluare, asediu la poarta lui Stojkovici: Schweini, apoi Podolski o dată, Podolski de două ori, Vidici face un HENŢ absurd, iar PODOLSKI RATEAZĂ A TREIA OARĂ (de data asta din 11 metri!!!).

Stojkovici îşi face cruci peste cruci şi arată spre cer.

Loeb vrea să intre pe teren. E furios şi are de ce: acum echipa lui e cea care vrea, dar nu poate…

Krasici răspunde croşetând apărarea germană, centrare, iar Jovanovici egalează situaţia la bare… iar pe final, acelaşi Krasici îl serveşte pe Zigici – iar sârbii câştigă nu numai pe tabelă, dar şi la bare o partidă pe care nu au crezut că o vor putea câştiga.

Pentru Germania, urmează Ghana – şi ştim deja că în această  interesantă  grupă D a Campionatului Mondial , câştigătorii vor fi desemnaţi la golaveraj!

Iar pentru Balcani, victoria de azi adăugată la surprinzătoarea victorie a Greciei în meciul de ieri cu Nigeria – fac loc de-un bob speranţă în inimile năpădite de grija zilei de mâine!