Sa insisti pentru o majoritate care sa valideze un referendum – iar apoi sa construiesti un discurs de genul “NU VENITI LA VOT CA SA NU VALIDATI LOVITURA DE STAT!” … nu mi-ar fi trecut prin cap sa fie cu putinta!!!
Ma recunosc invins – in fata combinatiei mortale de imaginatie, curaj si mai ales, lipsa de retineri.
De-acum, totul a devenit permis in lupta pentru putere … si ma tem de-un singur lucru: suntem un popor care invata foarte repede, prin imitare.
Cei pe care Basescu ii zdrobeste astazi fluierand, vor aplica maine lectia invatata – iar drumul acesta nu ajunge la liniste.
Ne vom duce Duminica la stampilat buletinul de vot, insa momentul nu mai este unul despre Basescu ci a devenit unul in care vom afla adevarul despre constiinta civica a poporului roman.
E bine, la urma urmei – sa stim cum stam cu civismul -, iar pentru aceasta, suntem de acord ca nici cel mai reprezentativ esantion … nu ar fi fost suficient!
July 26, 2012 at 10:28 pm
Pentru mine este trist modul in care vedeti lucrurile
Cred ca autorul are capacitatea sa analizeze ce inseamana a-i da raului
un corp si un nume,pentru ati ascunde propria nevolnicie. Succes !
LikeLike
July 27, 2012 at 8:19 am
Dialectica, in cazul tau – este una ce izvoraste din idealism.
DIn pacate, mai sunt si din aceia – care o folosesc din interese materiale.
Te rog citeste mai jos – si spune-mi ce crezi despre o atare constructie, care exprima gradul inalt de civism al Profesorului Plesu …
In intalnirea online cu cititorii HotNews.ro Andrei Plesu a mai precizat: “Continui sa cred in votul obligatoriu cand e vorba de alegeri. Dar referendumul e un act de cu totul alt tip. El implica in mai mare masura adeziune intima, convingere personala, optiune drastica. Prin urmare, trebuie sa ingaduie celui care participa la el un coeficient sporit de libertate.”
LikeLike
July 27, 2012 at 8:19 am
Da-i binelui un corp violet, pentru a-ti manifesta prostia. :))
(au ajuns talibanii spalati pe creier sa comenteze si blogurile micute)
LikeLike
July 27, 2012 at 8:21 am
Nu cred ca e vorba de asta. Sunt convingerile unui om care are o lupta veche cu comunistii. Sunt convins insa ca va participa la vot – doar n-o sa asculte de aberatia “STATI LINISTITI LA LOCURILE VOASTRE!”
LikeLike
July 29, 2012 at 8:20 am
Numai prostii nu vad schimbarile evidente, si traiesc in trecut.
LikeLike
July 28, 2012 at 2:58 pm
Equi-librium (adica balanta e egala)?
Discutand in ultima vreme cu prietenii rudele si cunostiintele (desigur pe un ton civilizat) am observant atitudinea aspra anti-Basescu si anti-PDL din atmosfera.
Am baut berea cu gogalturi in timp ce niste prieteni imi explicau colerici (transilvanian version of course) cum au pierdut bani grei si licitatii din cauza hidrei PDL-iste si a Diktatorului…
Recunosc ca am dubii (numai prostii n-au dubii) dar stau si pun pe balanta:
de o parte e filiera PCR-PDSR-PSD sau Iliescu-Nastase (cu anexele Vadim,Voiculescu etc.), de la mitingul din februarie 90 cand am scapat ca prin urechile acului de batelelui Iliescu (Batele te asigur erau foarte reale!) -la distrugerea economiei nationale 2000-2004 cand s-a distrus toata relatia de productie a Romaniei si nu s-a pus nimic in loc!-, si pana la lovitura de stat pe care nu o intelegi dar ti-o explic imediat, cred ca tu fin dialectician si autor de rafinate articole pe blog vei intelege diferenta care e EVIDENTA SI BRUTALA! Si vei inclina cum vrei balanta!
Ce e oare de neinteles la batele lui Iliescu? Disparitia banilor din Bancorex, Crescent-Voiculescu? Ce e de neinteles la vanzarea pe NIMIC a Petromului, a Rompetrol, SIDEX, campia turzii, Slatina, 11 combinate chimice, hunedoara, tevi sudate, Republica, 23 August et caetera, et caetera? In consequentiam Romania nu mai produce nimic!
De ce trebuie demis presedintele? Nu are oare mandat de 5 ani? Pe Bush nu l-au dat democratii jos!
Pe Oprescu il da cineva jos ca darama tot bucurestiul?
Pe urma ce e graba asta? Oare nu era timp destul? USL n-avea oare toate parghiile puterii,primariile locale? Lipsea CUMVA,CEVA ? Exista si O ALTA AGENDA?
Nu se putea merge la alegeri in toamna unde USL castiga pe buna dreptatecu o majoritate ALEASA, nu facuta asa la apelul bocancilor!
Daca Basescu nu punea prim ministru USL poate atunci sa-l iei un pic la palme si atunci cu sefii camerelor schimbati legal se facea suspendarea corect!
Deci normal ca Europa ca si mine suntem foarte sensibili la sarirea etapelor, care se transforma pe zi ce trece intr-un iures iresponsabil!
Oare locul lui Ponta e in campanie si la Londra sau cu galeata in mana pe ogoarele arse de soare?
Oare Crin Cacarau trebuie sa faca campanie conform grilei A3? De ce nu s-a dus el la Londra?
Lucrurile, privite mai la rece mai de departe, ca tablourile, stau cam stramb. Si put. Eu Duminica ma duc la Biserica de inmultirea painilor. Si pe urma fac un gratar si beau bere.
Pe Basescu o sa-l demita oricum saptamana viitoare.Sau il acuza de inalta tradare. Sau ca s-a besit in trambita! Sau ca n-are caciula! Si poate au si dreptate.
LikeLike
July 29, 2012 at 7:15 am
In articol e vorba despre civismul votului, despre participarea celor multi la exercitarea puterii – caci doar asta e democratia, nu?
Celor multi trebuie sa le insufli permanent in constiinta responsabilitatea pe care o au de a hotari prin votul lor asupra mersului Cetatii – in nici un caz, nu este corect sa le strecori in suflete dubii privind participarea, la modul: “Nu veniti la vot, ca sa nu validati o lovitura de stat!” … Cine crezi tu ca intelege partea a doua a frazei de mai sus?! Crezi ca “Veniti la vot si spuneti NU!” – ar fi fost mai corect pentru democratie?
In rest, despre hidra comunista si cavalerul dreptatii care “a dat de pamant cu ei” … cred ca mai avem de asteptat si am depasi oricum topicul propus :-)!
LikeLike
July 28, 2012 at 11:01 pm
Maine este ziua marelui DA pe buletinul de vot. Mai vedem noi dupa aceea. Deocamdata sa scapam de cel care a indraznit sa spuna ca numai boul e consecvent ;). Doamne ajuta!
LikeLike
July 29, 2012 at 7:19 am
Apropo de “dupa aceea” …
Planul “B” a sunat a retragere din viata politica, din partea lui Antonescu! Ceea ce, la urma-urmei nu ar fi imposibil. Sa avem macar un exemplu de moralitate, care sa ne zguduie, sa ne trezeasca: DA, cuvantul dat TREBUIE respectat! Ar putea fi marele castig al acestui exercitiu, in cazul in care … ar esua :-(!
LikeLike
July 29, 2012 at 7:46 pm
@ Ovidescu.
Schimbarile sunt evidente si adaptarea noastra la fel. Trecutul insa are un rol complex in viata celor inaintati in varsta, si cu atat mai mult in a acelora preocupati sa afle de unde vin si ce datoreaza cui.
Cinstirea inaintasilor, comemorarea eroilor – ne dau prilej sa “fim la curent cu trecutul”…
In acelasi timp, Trecutul e o rana deschisa pentru multi semeni de-ai nostri, dupa cum pentru altii pare ca nu mai e de nici un folos pomenirea lui.
Observ ca in Romania zilelor noastre suntem contemporani cu o generatie care a fost invatata sa taca si sa execute ordine dar si cu o generatie care vrea sa traiasca in afara oricaror reguli.
La mijloc suntem noi – cei degraba adaptati, care am avut sansa unei varste optime atunci cand Puterile au hotarat schimbarea regimului si reimpartirea sferelor de influenta …
LikeLike
July 30, 2012 at 1:50 pm
Am fost la vot in jurul orei 8 dimineata. Toti cei din sectia de vot erau batrani peste 60 ani. Pe strazi la fel, batranii erau cei care se tarau spre urne, inainte ca arsita sa inceapa.
Nu toti oamenii in varsta au gandirea anchilozata de trecut, si pana la urma, cu ce e antonescu mai comunist decat basescu? Sau ponta decat ungureanu? 🙂
Daca analizez atent, ei, anchilozatii, dau definitia unui fundamentalism anticomunist care trebuie doar manipulat, ceea ce se si intampla.
LikeLike
July 30, 2012 at 3:59 pm
Azi la urne, maine in urna … vorba tiganului care n-avea bani sa o ingroape pe soacra-sa, iar la crematoriu taxa de incinerare i s-a parut de asemenea inaccesibila: “Auzi, da’ pentru mai putini bani, nu poti s-o perpelesti asa, nitel?!”
Serios vorbind, atmosfera e una de ingropaciune. A murit … speranta!
LikeLike
July 30, 2012 at 10:47 pm
Ce densitate de prostii pe cm2
Caline fa-ti curatenie un pic pe blog ca te-ai inconjurat de tot felul de semidocti.Si nu te mai uita la A3
LikeLike
July 31, 2012 at 9:04 pm
Draga Doctore, nu te mai recunosc … Cred insa in schimbarea oamenilor si astept sa iti ceri scuze. Pana atunci … iti doresc numai bine, si sa avem cu totii cat mai putin timp pentru televizor.
Apropo – ce crezi ca o fi in sufletul Suspendatului, acum ca stie (cantitativ) cata ura a starnit in jur?!
LikeLike
August 1, 2012 at 12:15 am
ai inteles gresit!scuze astept eu pentru ca ma injuri adica ai scris Fuck off!Eu nu mi-am permis astfel de comentarii !Ce o fi in mintea lui Badea si Ciutacu care injura oamenii si servesc ca modele altora?
LikeLike
August 1, 2012 at 8:03 pm
Iubitule, de ce nu descrii mai larg contextul in care m-am rezumat, (din decenta pentru profesia ta de salvator de vieti si respect pentru prietenia noastra straveche …) sa-ti spun doar doua vorbe, si alea in engleza?!
De unde sa stiu ca nu mai injurat tu pe mine, cu mazgalelile alea in ungureste?!?
Vezi, eu nu m-am suparat … :-)!
LikeLike
August 1, 2012 at 12:19 am
iar la prostii nu ma refeream la tine ci la ovidescu din care nu inteleg nimic dar are niste comentarii puerileNu stiu pentru ce sa-mi cer scuze dar DE LA TINE ASTEPT SCUZE EU PENTRU CA M-AI INJURAT FARA MOTIV!
LikeLike
August 1, 2012 at 8:08 pm
Citeste-l inca o data pe Ovidiu (daca nu-l intelegi din prima) si nu te mai repezi asa, ca ungurul la bietul roman saracul! Poti sa-l intrebi frumos daca nu intelegi, si-ti va explica. V-ati cunoscut in casa la noi, acum va regasiti pe blogul acesta micutz … si mai gasiti resurse sa va contraziceti? Asta nu poate fi decat interesant, dar sub rezerva politetii.
Apropo, ce naiba era cu textul ala in maghiara?
Nu ne mai fierbe! Poate tu declarai dragoste cuiva si eu am confundat cu o lozinca iredentista …
LikeLike
August 1, 2012 at 3:40 pm
Cred ca e evident de ce nu intelege nimic. 😆
Daca macar gramatica si-ar pune-o la punct… dar deh, iarna nu-i ca vara, si “unii n-are cum” sa-si intreaca idolul “ciupit”.
LikeLike
August 1, 2012 at 8:17 pm
Doctorul are resurse nebanuite de intelepciune, pe care le exploateaza insa dupa bunul plac. O intelepciune subiectiva, care il face mai greu de acceptat. E clar ca nu asta isi doreste (sa fie acceptat si atat).
Dar intelepciunea trebuie imbracata intr-o haina a intelegerii lumii din jur.
Ori, intelegerea implica multa acceptare.
Se pare – din ce am inteles, ca Doctorul se teme sa nu cumva sa inlocuim un rau mai mic cu un rau mai mare. Pana una alta insa, panica in jurul drobului de sare e nejustificata …
Sigur e un singur lucru: timpul va da dreptate unora sau altora – insa in nici un caz nu era necesar sa ajungem la ruperea societatii in doua! Schimbarea se putea produce si altfel …
LikeLike
August 2, 2012 at 9:52 am
O sa meditez la termenul de “intelepciune subiectiva”.
Sincer sa fiu, mi se par doar un eufemism. 😆
LikeLike
August 2, 2012 at 11:48 am
Drama Doctorului Faust ne povesteste cum se lasa corupta intelepciunea de cel Rau.
Altfel spus, nu exista numai o intelepciune buna – cea care invata pe ceilalti, care aduce lumina in lume, ci exista si intelepciune interiorizata, incarcerata si chinuita astfel din cel putin doua cauze.
Primul motiv – egoismul. De ce-ar fi si altii la fel de intelepti ca si mine? Stiu, si tin pentru mine ceea ce stiu.
Al doilea motiv – barierele de comunicare. Sunt unii care nu pot (timizii, profesorii fara metoda) si altii care nu vor (pustnicii) sa comunice din intelepciunea lor …
Intelepciunea subiectiva – apartine inteleptului care vrea sa iasa in evidenta cu orice pret 🙂
LikeLike
August 3, 2012 at 10:36 am
Sa nu confundam subiectivul cu maleficul. Subiectivismul presupune limitare, maleficul presupune directie opusa binelui.
Ca subiectivismul si maleficul se inteleg mai mereu, si ca trebuie sa fii foarte prost ca sa apuci pe calea gresita, nimic de zis.
Barierele de comunicare n-au nicio legatura cu valorile pe care le are un om, ci doar cu exprimarea lor.
Intelepciunea subiectiva = prostie cu papion. 🙂
LikeLike
August 3, 2012 at 12:13 pm
Intr-adevar, nu trebuie sa cautam prostia intotdeauna la polul opus desteptaciunii: o putem gasi in notele false pe care o voce inteleapta le mai scapa din cand in cand. E starea noastra de imperfectiune, careia-i ramanem tributari pana la sfarsit :-)!
Insa nu ne asteptam ca tocmai ei, cei intelepti, sa falseze, sa o ia razna sustinand contrariul bunului simt – indiferent de pretul ridicolului in care se complac … si de aceea, suntem surprinsi, revoltati ca frumusetea intelepciunii s-a lasat corupta de prostie.
Azi am plecat de acasa cu un titlu de articol in cap: “Noi, Prostimea”. Insa am sa-l las pe weekend … 🙂
LikeLike